Hava Durumu

#Vi̇rüs

Yeni Marmara Gazetesi - Vi̇rüs haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Vi̇rüs haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Uzmanlardan Çin ve Hindistan’ı etkileyen gizemli pnömoni virüsü Haber

Uzmanlardan Çin ve Hindistan’ı etkileyen gizemli pnömoni virüsü

Yakın zamanda Covid-19 salgını nedeniyle travma yaşandığını o bakından herkesin tedirgin olmasının normal karşıladıklarını kaydeden Özlü, “Bildiğimiz kadarıyla bu olguların ardından yeni bir virüs ya da bir mikroorganizma belirlenmiş değil. Bİr telaş bir panik oluşturacak bir risk şu an görünmüyor. İzlemek lazım, vakaların artışı dönemsel olarak çok beklenmedik bir olay değil” dedi. Çin’den özellikle çocuk yaş grubunda daha çok olmak üzere solunum yolu enfeksiyonları sıklığında bir artış bildirilmeye başlandığını kaydeden Özlü, “Çin’den özellikle çocuk yaş grubunda daha çok olmak üzere solunum yolu enfeksiyonları sıklığında bir artış bildirilmeye başlandı. Daha sonra bu artışın Danimarka, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde hatta Fransa’da da görüldüğüne dair bilgiler geliyor. Hindistan’da bu konuda tedbir alan ülkeler arasında yer alıyor. Yeni bir virüs mü var? Acaba yeni bir salgın mı başlıyor diye bir korku oluştu. Yakın zamanda böyle bir travma atlattık Kovid-19 salgını nedeniyle. O bakımdan herkesin tedirgin olması bence çok da şaşırtıcı değil. Bildiğimiz kadarıyla bu olguların ardından yeni bir virüs ya da bir mikroorganizma belirlenmiş değil. Mevsimsel olarak bu dönemde zaten bu tür solunum yolu enfeksiyonlarında bir artış beklediğimiz bir durum. Vakalardan da daha çok şimdiye kadar bildiğimiz virüsler ve bakteriler izole edilmiş. Daha çok görülen RSV dediğimiz Rinovirüs dediğimiz ya da Adenovirüs dediğimiz insanda hastalık yapan virüslerin neden olduğu hatta mikroplazma dediğimiz bir bakterinin de burada rol oynadığı yönünde veriler var. Dolayısıyla bir telaş bir panik oluşturacak bir risk şu an görünmüyor. İzlemek lazım vakaların artışı dönemsel olarak çok beklenmedik bir olay değil” diye konuştu. "Endişe edecek bir şey yok ama tedbirli olmakta fayda var" Türkiye’nin griple ilgili Sağlık Bakanlığının yayımladığı verileri takip ettiklerini ve bu yönde daha önceki yıllardakinden farklı bir yoğunluk ya da sıkıntı gözükmediğini ifade eden Özlü, “Zaten kış mevsimi dolayısıyla hepimizin tedbirli olması gerekiyor. Bu mevsimde Kuzey Yarımküre ülkelerinde bu tür enfeksiyonlar beklenen durum. Özellikle çocuklarda daha ön planda görülür zaten bildirilen raporlarda o yönde. Zatürre ile seyrettiğine dair bilgiler var. Bu tür solunum yolu enfeksiyonları üst solunum yolu enfeksiyonu şeklinde başlıyor daha çok boğaz iltihabı üst solunum enfeksiyonu gibi ama zatürreye de dönüşebiliyor. Özellikle kreşler, okullar çocuklar arasında yayılımı çok daha kolay. Ülkemizde bu yönde şu anda bir veri yok. Türkiye’nin griple ilgili Sağlık Bakanlığının yayımladığı verileri sitede takip ediyorum. Gördüğüm kadarıyla daha önceki yıllardakinden farklı bir yoğunluk ya da sıkıntı gözükmüyor. Türkiye’de de RSV, Rinovirüs Kovit dışı diğer Kronovirüsler mevsimsel olarak her yıl görüldüğü gibi bu sene de görülmeye devam ediyor. Endişe edecek bir şey yok ama tedbirli olmakta fayda var” diye konuştu.

BİR GÜNDE 8 ATATÜRK BÜSTÜ ÇALAN 3 HIRSIZ CEZAEVİNDE Haber

BİR GÜNDE 8 ATATÜRK BÜSTÜ ÇALAN 3 HIRSIZ CEZAEVİNDE

Bursa’da bir günde 8 Atatürk büstünü çalan 3 hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi.Olay, geçen hafta Perşembe günü Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi’nde bulunan Öğretmen Mehmet Ali Deniz İlkokulunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz şahıslar okulun önüne gelerek çevreyi kolaçan etti. Daha sonra hırsızlardan biri okulun demir kapısından içeri girerek bahçede bulunan Atatürk büstünü yanında getirdiği İngiliz anahtarıyla uzun süre sökmeye çalıştı. Hırsızın büstü sökmek için uğraştığı bu anlar okulun bahçesindeki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Uzun uğraşların ardından büstü söken kimliği belirsiz hırsız, Atatürk büstünü kucaklayarak okuldan ayrıldı.Öğle saatlerinde okula gelen yetkililer büstü yerinde göremeyince polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler inceledikleri güvenlik kameralarından şüphelinin kimliğini tespit ederek arama çalışması başlattı.Aynı gün 8 farklı okulda hırsızlık olduPanayır Mahallesi’nde çalınan Atatürk büstünü çalan hırsızı yakalamak için soruşturma başlatan ekipler, aynı gün 8 farklı okuldan büstlerin çalındığı ihbarına ulaştı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, 8 okuldaki büstü çalan hırsızların Adem A. (37), İlker Ç.(35) ve Serkan A. (35) olduğunu belirledi. Kimlikleri belirlenen 3 hırsız başarılı bir operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.Hurdacılara satmışlarHırsızları yakaladıktan sonra sorgulanmak üzere emniyete götüren ekipler, büstlerin 2 bin liradan hurdacılara satıldığı bilgisine ulaştı. Büstleri bulmak için harekete geçen polis ekipleri, hurdacılara baskın düzenleyerek çalınan 6 büstü ele geçirdi. Büstler okullara teslim edilirken, şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Adem A., İlker Ç. ve Serkan A. tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

KORONA VİRÜS KARAVAN SATIŞLARINI PATLATTI Haber

KORONA VİRÜS KARAVAN SATIŞLARINI PATLATTI

Karavan üreticisi taleplere yetişemiyor. Tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs karavana olan talebi arttırdı. Bursa’da karavan üretimi yapan firmanın talepleri yüzde 300 arttı. Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine siparişler artınca karavan üreticisi tam kapasite çalışmaya başladı. Karavanlar 80 ila 200 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Korona virüs salgınından sonra kendini izole etmek isteyen vatandaşlar karavana büyük talep gösteriyor. Ayrıca bu yaz tatillerini Ege ve Akdeniz kıyısında geçirecek vatandaşlar kalabalık otel yerine karavanla tatil yapmayı planlıyor. Hal böyle olunca karavancılar da gelen aşırı talebe yetişmek için var gücüyle çalışıyor. Karavan üreticilerinin tek sıkıntısı ise Özel Tüketim Vergisi. Sıfırdan 5 yaşına kadar karavan araçları otomobil sınıfına döndüğünden otomobillerde ödenen ÖTV uygulanıyor. Bu da araçların fiyatını yüzde 160 arttırıyor. Sıfır karavanlar 300 bin liraya bitecekken yüzde 160 ÖTV uygulandığı için bu rakam 800 bin liraya çıkıyor. Hal böyle olunca karavan üreticileri de 5 yaşından büyük araçları karavan yapmak zorunda kalıyor. Firmalar, piyasada 5 yaşının üzerinde karavan yapacak araç bulmakta zorluk çekiyor. Bu durum ülkenin yurt dışına karavan ihracatına da engel oluyor. Karavan üreticileri yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını talep ediyor. Bursa’da karavan üreten firmanın genel müdürü Hüseyin Taşkın, '2013 yılından itibaren karavan üretimi yapmaktayız. Korona virüsle birlikte siparişlerde büyük bir artış oldu. Şu anda sektörde yüzde 300 artış var. İnsanlar bu süreçte kendini izole etmek istiyor. Ayrıca bu yaz tatilini Ege ve Akdeniz kıyılarında geçirecek olan vatandaşlar kalabalık mekanlarda tatil yapmaktan kaçmak için karavanı tercih ediyor. Karavanlarımız kendi elektriğini kendi üretiyor. Hiçbir şeye ihtiyacı yok ve kendi kendine yetiyor. Son günlerde yurt içi ve yurt dışından yoğun talep alıyoruz. Karavan araçları istenilen malzemeye göre 80 bin ila 200 bin lira arasında imal ediliyor. Karavan alacak parası olmayanlar için kiralama seçeneği de mevcut. İsteyen günlük 500 ila 850 lira arasında değişen fiyatlarla karavan kiralayabiliyor' dedi.

BAYRAM COŞKUSUNA KORONA VİRÜS ENGEL OLAMAYACAK Haber

BAYRAM COŞKUSUNA KORONA VİRÜS ENGEL OLAMAYACAK

Her yıl çocukların bayram coşkusunu doyasıya yaşadığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini bu yıl dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de önemli sonuçlara neden olan koronavirüs nedeniyle gerçekleştiremeyecek olan Yıldırım Belediyesi, tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan minikleri sevindirmek ve bir nebze de olsa mutlu etmek için sokak bando gösterisi düzenleyecek. 23 Nisan 1920 günü açılışı dualarla gerçekleştirilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, kurtuluş mücadelesinin stratejisinin yönetildiği, millet egemenliğinin daim kılındığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenirken, Yıldırım Belediyesi sokak bando gösterileriyle çocuklara bayram coşkusunu yaşatacak. Erikli, Millet ve 75. Yıl mahallelerinde gerçekleşecek sokak bando gösterisinde çocuk şarkıları ve marşlarla miniklerin bayram heyecanına katkıda bulunacak olan Yıldırım Belediyesi, süslemeler, hediyeler ve bayraklarla çocukları sevindirecek. EVDE BAYRAM COŞKUSU İstiklal meşalesinin yandığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın koronavirüs nedeniyle çocuklar tarafından doyasıya kutlanamayacak olmasının burukluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İstiklal mücadelemizin karargahı olan 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dualarla, kurbanlarla kuruluşunun 100. yıl dönümünde, çocuklarımız bayram yaşayabiliyorsa, bunu kahraman şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişlerinden aldıkları güçle milletimizin yarınlarına değerleriyle, inançlarıyla, kültürleriyle ışık tutacak. Ancak her yıl coşkuyla kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı maalesef bu yıl koronavirüs nedeniyle büyük etkinliklerle yaşayamayacağız. Buna karşın evlatlarımızın bu sevinçten mahrum kalmamaları adına düzenleyeceğimiz sokak bando gösterileriyle bayram sevincini çocuklarımızın sokağına, evlerine götüreceğiz” dedi. MUTLU OLMAK HER ÇOCUĞUN HAKKI Çocuk şarkıları ve marşlarla sokak bandosunun bayram coşkusunu yaşatırken, süslemeler, hediyeler ve bayraklarla miniklere evlerinden çıkmadan bayram heyecanını yaşatacaklarını belirten Başkan Yılmaz, “Her çocuk mutlu olmayı, oyun oynamayı, sevinmeyi, eğlenmeyi hak ediyor. Evlatlarımızın en mutlu günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı doyasıya yaşamaları için hazırladığımız sokak bandosu, çocuk şarkıları ve marşlarla bu coşkuyu yaşatırken, süslemeler, hediyeler ve bayraklarla da koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan evlatlarımıza evlerinden çıkmadan bayram heyecanını yaşatacağız. Bu vesile ile bir taraftan ülkemizin asırlık çınarı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 100. yılını ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, millet egemenliği ve istiklal yolunda mücadele eden Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i, kahraman şehitlerimizi ve istiklal yolunda gazi olmuş ancak aramızdan ayrılmış gazilerimizi de rahmet ve minnetle yad ediyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.