Hava Durumu

Bursa'da eline ne geçerse tasarlayıp buket yapıyor

Azerbaycan'dan Bursa'ya yerleşen Kübra Kerimli, hırs yaptı ve ortaya harika işler çıkarttı. Meyve sebze hatta kuruyemişten bir buket yaparak daha önce yapılmamış olanı yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2020 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2020 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bursa'da eline ne geçerse tasarlayıp buket yapıyor

ÖZEL HABER: ELİF KUŞ BEŞİK

Kübra Kerimli meyve ve sebzelerden buketler yapıyor ve görenleri kendine hayran bırakıyor.

Kerimli; "Bursa'ya geldiğimde ilk zamanlar epey zorlandım ama sonra alıştım. Her gün acaba ne yapabilirim yaşama daha güzel tutunabilirim diyerek çıktığım bu yola çocuklarıma hediye diye yaptığım buketlerle başladım ve ilk kendimi o zaman keşfettim." dedi.

"EŞİM HEP DESTEK OLDU"

3 çocuk annesi Kübra Kerimli, çalışmanın kendi işinin yapmanın ve gerçekten azmetmenin insana kazandırdıklarından bahsederek şunları söyledi; "Azim ve hırsı kendini keşfetmek için yada bir şeyleri doğru yapabilmek için kullandığımızda çok iyi sonuçlar aldığımızı hepimiz az buçuk görüyoruzdur. Bende bu işe inanarak çıktım, eşimden çok güzel destek aldım. Belki de onun bana olan güveni, inanışı beni hayata karşı daha güçlü kıldı. İlk olarak çocuklarıma hediye olarak bir kaç tane buket yaptım tamamen o an ki malzemelerle. Sonra bir baktım ki böyle güzel renkli işçilik çıkarabiliyorum. Görenler hayret ediyor. Elimde meyve buketi gördüklerinde hayretle bakıyorlar bir sürü soru soruyorlar. Bu da beni fazlasıyla mutlu ediyor."

Meyve ve sebzelerin en tazesini tasarımın en doğalını kısacası çıkardığı işçilikte tüm gözleri üzerine çekmeyi başarıyor Kübra Kerimli.

Bursa'da bir ilk olduğundan bahseden Kerimli; "Bu şekilde buket yapan çok araştırdım ama bulamadım, kendimi Bursa'da bir ilk olarak görüyorum. Tamamen bambaşka bir bukete yönlendirmiş birisi olarak klasik çiçek buketinden çok daha farklı oluyor. Mesela, meyve buketinde çilek ve üzüm olsun diyorlar, en tazesinden gidip alıyor sonra onu bir buket haline getiriyor süslüyorum. Dışarıdan bakıldığında aslında ne kadar da basit geliyor insanlara ama asla basit değil. Önce kafanızda renkleri ve ürünün dizaynını tasarlıyorsunuz daha sonra da tabiri caizse ilmek ilmek işliyorsunuz. Bunu bir iş olarak da değil de daha çok beni mutlu eden bir hobi olarak görüyorum. Böylelikle bu güzel hobiyi de bir iş haline getirmiş oluyorum ama, ilk önceliğim sadece 'beni mutlu eden şey' olarak kabul ediyorum. Evimde kendime ayırmış olduğum bir alan var. Tüm malzemelerim orada duruyor. Tüm titizliğimle hijyenikliğimle çalışıyorum." ifadelerini kullandı. 

Kadınlara da bir şeyler söyleyen üç çocuk annesi Kübra Kerimli güçlü kadın olmanın da altını çizerek şu sözleri kullandı; "Ne olursa olsun güçlü kadın olmayı kendine hedef eden tüm kadınlar bence başarılı olabilirler. Mutlaka ellerinde bir altın bilezikleri olmaları gerekiyor. Bugün en kötü gün ise 'bende bun u yaparım, bu yolu denerim' deyip kendine yol çizebilmeli. İnşallah bende tüm kadınlarımıza örnek olurum. Başka bir ülkeden gelip bir şeyler başarabilmek bir kadın adına duyulan en güzel gururdur. "

Azerbaycan'dan Bursa'ya yerleşen aile zorlanmadan hayata tutunduğunu dile getirdi. Kerimli; "Her zaman hedeflerim vardı Azerbaycan'da iken de hedeflerim vardı güzel işler çıkartıyordum kendi kendime. Eğitim açısından Türkiye'ye yerleştik ve ilk olarak Çanakkale'de yaşadık daha sonra da Bursa'ya yerleştik. Bursa çok güzel bir memleket. İnsanları sıcak kanlı ve gezilecek çok yeri var." şeklinde konuştu.

Bir Azerbaycanlı olarak Ermenistan'ın hainliğinden de bahseden Kerimli; "Bu Türk-İslam düşmanlığından başka bir şey değil. Allah hepsini kahr-u perişan eylesin" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.