Hava Durumu

“AŞIKLAR’DAN BOL AKSİYONLU FİLM”

Nagehan ÇALIŞKAN/Özel haber

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“AŞIKLAR’DAN BOL AKSİYONLU FİLM”

“Bursa’ya Aşıktılar, Dernek Kurdular” başlığı ile vermiştik haberlerini. 2 Eylül 2015 yılında bir çay sohbetinden yola çıkılarak kurulan Bursa’ya Aşıklar Hizmet ve Kültür Derneği’nin üyeleri 2019’un gerçekleştirilmiş faaliyetleri ile 2020 yılı hedeflerini görüşmek için kahvaltılı bir organizasyonda bir araya geldi.

Organizasyonun ev sahipliğini yapan Başkan Gülerman Can’ı Yönetimi; Genel Sekreter İsmet CAN, Başkan Yardımcısı Ömer Uçar Bulut, Sayman Gökçen Can, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat İmahanoğlu, Kenan Yıldız ve Gönül Işılık yalnız bırakmadı. Şeyhcuma Derneği başkanı Vasfi Güler ve Yönetiminin de katıldığı organizasyonda derneğin 2020 yılı içersin de 20 civarı sosyal ve kültürel faaliyet yapması planlanıyor. Dernek Başkanı Can; “derneğimizin 4 yılına açıldığı günlerde her zaman yanımızda olduğunuz için her birinize teşekkür ediyorum. Bugün aramızda Şeyhcuma Derneği Başkanımız Vasfi Güler ve arkadaşları da var. Biliyorsunuz ki; derneğimizin bir ayağı da Balkanlarda. Oradaki akrabalarımızla kültürel ilişkiler noktasında çok hassasız ve her fırsatta yardımlarına koşuyoruz. Yurt içi ve yurt dışı sosyokültürel faaliyetlerimizi artırarak devam edeceğiz.” dedi.

“Son Konsül”

Can; 2019 Temmuz ayında dernek üyelerinin de rol aldığı “Kitabın Arka Yüzü” isimli sinema filminin 2-3 ay içerisinde bitirilerek vizyona gireceği müjdesini vererek; “Derneğimiz Genel Sekreteri İsmet Can’ın 2013 yılında yazmış olduğu; “Son Konsül” isimli kitabından uyarlanmış olan filmimiz yakında vizyona girecek. Her birinize emekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Filmin senaristliği, yönetmenliği ve yapımcılığı yine Kestel Belediyesinden emekli sayın İsmet Can’ın. Bursa’nın tarihi mekanlarını tanıtma adına bu polisiye-aksiyon filmimizin gelecekteki büyük projelerimiz için bir başlangıç olacağına inanıyorum.” dedi.

“Ünlü Yazardan Nefes Kesen Film”

Nisan 2013 yılında "Son Konsül" adlı kitabını "Kitabın arka yüzü" ismiyle sinema filmine aktaran yazar İsmet Can, bu filmi "Bursa'ya Aşıklar Derneği" adına çekiyor. Aynı zamanda derneğin Genel Sekreteri ve Osmangazi İlçe Temsilcisi olan İsmet Can, Tiyatro eğitimini Bursa Ekim Tiyatrosunda tamamlamış. 900'den fazla şiiri olan yazar, 2010'da Bursaspor Marşı'nı yazanlardan biri.  Kestel Belediyesi'nden emekli olan İsmet Can'ı, ayrıca "Beyaz Köleler" adlı bir romanı daha ve "Vatana Dair" adlı karma şiir kitabı da mevcut. Yazar, İsmet Can birçok kısa metraj filmden sonra, ilk uzun metraj filmini çekiyor. Filmin başrollerini Emin Basan, Ayhan Polat, İsmet Can, Sedef Şahin ve Volkan Bakır paylaşıyor. İsmet Can bu filmin senaryosunu yazarak, hem oynadı; hem de yönetmenliğini üstlendi.  Filmin çekimleri başta İznik olmak üzere, Osmangazi, Mudanya, Orhangazi, Yıldırım ve Kestel'de gerçekleştirilirken, çekimler Bursa'yı da tanıtma amacını taşıdığı için tarihi, turistik ve önemli mekanlara ağırlık veriliyor.

“Barnabas İncilinin Sırrı”

Organizasyonda söz alan Genel Sekreter İsmet Can Filmin konusu ile ilgili olarak ip uçları da verdi. Can; “Bir taksici, müşterisinin ölümüne tanık olur. Ölen kişinin çantasından bir kitap çıkar. Cinayeti inceleyen polis, kanıt niteliğindeki kitabın İznik Konsülü hakkında olduğunu öğrenince, yazarın peşine düşer. Çünkü kitap Barnabas İncili'nin kanlı hikayesinden bahseder. Bu arada kitabın yazarı “Rüzgar Enerjileri Projesi'nde” çalıştığı sırada işten çıkarılır ve bunun sebebinin yazdığı kitap olduğunu öğrenir. Bu arada cinayet olayları yaşanır. Yazarın peşinde hem polis, hem de onu cezalandırmak isteyenler düşer. Yazar ise Kitabın arka yüzünün anlamak için, Barnabas İncili'ni Türkçeye çeviren profesörün peşine düşer. Olaylar İznik Konsülüne doğru ilerler. Yaklaşık 2 saatlik aksiyon dolu filmimizin 1,5 saatinin çekimlerini tamamladık. Bursalıların soluk soluğa izleyecekleri bir filme imza attığımızı düşünüyorum. Birkaç ay sonra yapacağımız galaya Bursalıları bekliyoruz.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.