Hava Durumu

Askerlik ile ilgili önemli gelişmeyi duyurdu! e-Devlet'ten yapılacak

Askerlik işlemleriyle ilgili milyonları ilgilendiren önemli bir haber geldi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yaptığı açıklamada askerlikle alakalı tüm işlemlerin yakında e-Devlet Kapısı'ndan yapılabileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Askerlik ile ilgili önemli gelişmeyi duyurdu! e-Devlet'ten yapılacak

e-Devlet Kapısı'nın geçen yıl 62 milyona yakın vatandaşın kullanımı, 942 entegre kurum ve 6 bin 754 hizmetle gelişimini sürdürdüğünü belirterek, askerlikle ilgili tüm işlemleri de bu yılın ilk çeyreğinden itibaren buradan sunmak için çalışma yaptıklarını bildirdi. 

"Araçlarım" adı altında Haziran 2020'de devreye alınan hizmetle e-Devlet Kapısı'nda bütünleşik hizmet olgusuna ulaşıldığını belirtildi.

"Araçlarım bütünleşik hizmetiyle araçlarla ilgili birçok farklı kurum ve hizmet başlıkları altından ulaşılabilen bilgilere tek bir hizmet üzerinden erişim imkanı sağlanmıştır. Araçlarım bütünleşik hizmetiyle gerçek ve tüzel kişiler araçlarıyla ilgili vergilerini ödeyebilmekte, otoyol geçiş ve araç muayene bilgilerini görüntüleyebilmelerinin yanı sıra araç muayenesi için randevu oluşturabilmekte, trafik cezası olup olmadığının kontrolüyle birlikte otoparka çekilmiş araç bilgilerine ulaşabilmekte ve ayrıca aracın sigorta ve kasko bilgilerini görüntüleyebilmektedir.

ADRES VE AİLE HEKİMİ DEĞİŞİKLİĞİ

Adrese bağlı hizmetlerin bütünleştirilerek Mart 2021'de "İkametgahım" hizmetinin sunulduğuna işaret eden bu sayede vatandaşların ikamet adreslerinin bulunduğu yere ilişkin tüm bilgilere tek bir hizmet başlığı altında ulaşabildiğini ve buradan işlem yapabildiğini söyledi.

"İkametgahım" hizmeti üzerinden vatandaşların adres ve aile hekimi değişikliği veya öğrenci nakil bildirimlerini yapabildiğini anlatan Koç, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar, 'İkametgahım' hizmetiyle bulunduğu ilin hava kalitesi ve hava durumu tahminlerini görüntüleyebilmekte, nöbetçi eczane bilgileri üzerinden iletişim bilgilerine ulaşabilmekte ve eczaneleri harita üzerinden de görüntüleyebilmekte, elektrik, su ve doğal gaz abonelik işlemlerini yapabilmekte, Muhtar Bilgi Sistemi üzerinden talep ve şikayetlerini doğrudan muhtarlara iletilebilmekte, seçmen kayıt bilgilerine ulaşabilmekte, acil durum toplanma alanlarını sorgulayabilmekte, halk kütüphanelerinin iletişim bilgileriyle toplum destekli mahalle polisi bilgilerini görüntüleyebilmekte, aynı adreste ikamet eden kişileri sorgulayabilmekte, aydınlatma şikayet başvurularını ve takiplerini yapabilmekte, bina enerji kimlik bilgileriyle bulunduğu yerin baz istasyon ölçüm bilgilerini görüntüleyebilmektedir. Ayrıca bulunduğu yerdeki yerel yönetim kuruluşlarınca sunulan hizmetlere de tek bir hizmet başlığı üzerinden ulaşılabilmektedir."

ASKERLİK İŞLEMLERİ YAKINDA E-DEVLET'TE

"'Askerliğim' bütünleşik hizmeti bu yılın ilk çeyreğinde e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. Bu kapsamda, 'askerlik çağı', 'yoklama', 'celp ve sevk', 'muvazzaflık', 'yedeklik' dönemlerini içeren işlemlere 'Askerliğim' hizmeti başlığı altından zahmetsizce erişilebilecek." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.