Hava Durumu

Erdoğan'ın Şaşırtıcı İttifak Açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisiyle yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 12:43
Kaynak: İHA
Erdoğan'ın Şaşırtıcı İttifak Açıklaması

HABER / FATMA ÖZTÜRK

Mücadelemize katılmak isteyen herkese Cumhur İttifakı’nın kapısının açık olduğunu söylemek istiyorum." Toplantının ardından gazeteciler Erdoğan'a Cumhur İttifakı ile ilgili çağrısının İYİ Parti'ye yapılıp yapılmadığını sordu. Bunun üzerine Erdoğan şöyle konuştu: "Katılmak isteyen herkese kapımız açık. Bu İYİ Parti de olabilir. Cumhur İttifakı’nda zaten diğerleri  belli. Katılım ne kadar  güçlü olursa ülkemizin yararına o kadar iyi olur" yanıtını verdi.

Tezkereler önümüzdeki hafta parlamentonun önüne çıkacak, ancak muhalefet şimdiden "hayır" oyu vereceğini açıkladı. Anayasaya da "hayır" diyorlar. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Devlet Bey dün yaptığı konuşmada her şeyi söyledi mi? Biz Cumhur İttifakı olarak ne söyleyeceğiz? Evet diyeceğiz." Cumhur İttifakı olarak oylarımız bu sorunu çözecek mi? Çözer. Bu önemli. İki kere iki dört eder." şeklinde cevapladı.

Meral Akşener'den Sert Yanıt !

Meral Akşener, Erdoğan'a sert bir yanıt verdi. Akşener sosyal medyada şunları paylaştı: "İttifak politikasının derinleştirdiği kutuplaşma ülkemize zarar veriyor Sayın Erdoğan. Gelin,  bizim gibi 81 ilde adayınızla birlikte seçimlere katılın. Türk siyaseti normalleşsin ve halkımız kazansın."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.