Hava Durumu

Dağ Keçileri İlçe Merkezine İndi

Erzurum'un Tortum ve Uzundere ilçelerinde dağ keçileri, yüksek rakımlardan ilçe merkezine indi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2025 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2025 09:58
Kaynak: İHA
Dağ Keçileri İlçe Merkezine İndi

Erzurum'un Tortum ve Uzundere ilçelerinde dağ keçileri, yüksek rakımlardan ilçe merkezine indi.

Erzurum-Artvin karayolu üzerinde görülen onlarca dağ keçisi, yoldan geçen vatandaşların ilgi odağı oldu.
Tortum ve Uzundere ilçelerinde yavrularıyla birlikte yol kenarlarında otlayan keçiler, hem doğaseverlerin hem de sürücülerin dikkatini çekti. Cep telefonlarıyla o anları kayda alan vatandaşlar, nadir görülen o anları sosyal medyada paylaştı.

Dere kenarlarında yeşil alanlarda otlayan ve su ihtiyaçlarını buradan karşılayan dağ keçileri, bölgeye renk kattı. Doğal yaşamın simgesi haline gelen bu görüntüler, bölge halkı tarafından "doğanın misafirleri" olarak yorumlandı.
Uzmanlar, sonbaharın gelmesiyle birlikte yüksek kesimlerde azalan ot ve su kaynakları nedeniyle keçilerin daha alçak bölgelere indiğini belirttiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.