Hava Durumu

Tıp Dünyasında Büyük İlerleme: Yeni Buluş Kalp Dokusunu Yeniliyor!

Avusturya'nın Innsbruck Tıp Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, kalp dokusunu yenileyebilen yeni bir cihazın keşfini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 16:11
Kaynak: HANDAN EFE
Tıp Dünyasında Büyük İlerleme: Yeni Buluş Kalp Dokusunu Yeniliyor!

Bilim insanları, "uzay saç kurutma makinesi" adını verdikleri bu cihaz ile kalp kasını yenileyebildiklerini gösterdi. Cihazın kullanımıyla kalp, daha fazla kanı daha etkili bir şekilde pompalayabiliyor.

BBC'nin haberine göre, 63 kişi üzerinde yapılan testler sonucunda cihazın kan pompalamada etkili olduğu kanıtlandı. Prof. Johannes Holfeld, bu keşfin milyonlarca insan için umut verici olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, her yıl dünya genelinde 18 milyon insan kalp hastalıkları veya diğer kardiyovasküler komplikasyonlardan dolayı yaşamını yitiriyor.

Ses dalgası tedavisi, bypass ameliyatı geçiren hastalara yaklaşık 10 dakika süren bir işlemle uygulanıyor. Yapılan bir çalışmaya göre, ses dalgası tedavisi alan hastaların kalpleri bir yıl sonra daha fazla oksijenli kan pompalıyor.

Prof. Holfeld, bu tedavinin hastaların günlük yaşamlarını olumlu yönde etkileyebileceğini ve daha uzun bir yaşam beklentisine sahip olabileceklerini belirtti. Ancak, tedavinin uzun vadeli etkilerini değerlendirmek için daha büyük çaplı çalışmalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

İngiliz Kalp Vakfı'ndan Dr. Sonya Babu-Narayan, bu çalışmanın heyecan verici olduğunu ve ses dalgası tedavisi alan hastaların daha iyi kalp fonksiyonlarına ve daha az semptom yaşadıklarına dair kanıtlar olduğunu belirtti.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.